ضوابط و اصول کلی مدیریت بهداشتی پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در قفس

آشنایی بهره برداران با ضوابط و معیارهای مدیریت بهداشتی قزل الای رنگین کمان پرورشی در قفس

رایگان
تعداد جلسات:
2 جلسه
طول هر جلسه:
60 دقیقه
هزینه دوره:
رایگان
افزوده شده در:
شنبه 20 دی 1399
دسته بندی:
آموزش‌های درون سازمانی
وضعیت:
منتشر شده

محتوای دوره

با توجه به کاهش منابع آب شیرین و مشکلات پیش رو جهت تامین آب سالم وکافی برای توسعه و پرورش آبزی پروری در کشور، استفاده از دریای خزر یکی از گزینه­های اصلی جهت توسعه آبزی پروری و افزایش تولید آبزیان پرورشی در کشور است. در طی سالهای اخیر در دنیا، تجربیات خوبی در زمینه پرورش آبزیان در دریا به دست آمده است. آمار FAO نشان می دهد، آبزی پروری در دریا از 20 میلیون تن در سال 2007 به حدود 40 میلیون تن در سال 2018 رسیده است. سهم ایران از تولید جهانی آبزی پروری 1100 تن در سال 2018 بوده و میزان تولید آبزی در دریای خزر تنها 430 تن بوده که سهم اندکی از تولید جهانی است. بر این اساس در سالهای اخیر سازمان شیلات ایران با تقاضای رورافزون پرورش دهندگان برای پرورش ماهی در قفس روبروشده است. متاسفانه این صنعت در کشور ما جوان بوده و در این زمینه تجربیات کمی وجود دارد. با توجه به جدید بودن این نوع سیستم پرورشی در ایران و متفاوت بودن مدیریت آن خصوصا مدیریت بهداشتی در مقایسه با پرورش این ماهی در آب شیرین، این نیاز مبرم احساس می شود تا در ارتباط با شناسایی عوامل احتمالی خطرساز (عفونی و غیر عفونی) سلامت ماهیان قزل آلای پرورش یافته در قفس در محیط دریای خزر تحقیقات صورت گیرد و راهکارهای کنترل و پیشگیری از خسارات اقتصادی ناشی از پاتوژنها و عوامل محیطی و تغذیه ای شناسایی و جمع آوری شود و در قالب یک دستور العمل اجرایی در سیستم قفس تدوین و ارائه گردد تا با اجرای آن بتوان یک تولید نسبتاٌ پایدار ایجاد و از خطرات اقتصادی احتمالی کاست .




این دوره را به دوستان خود معرفی کنید