دوره مهارتی فرآوری آبزیان
با بهره گیری از روش های مختلف، میتوان محصولاتی با ارزش افزوده بالا از زائدات مذکور تولید نمود.
رایگان
- تعداد جلسات:
- 2 جلسه
- طول هر جلسه:
- 60 دقیقه
- هزینه دوره:
- رایگان
- افزوده شده در:
- چهارشنبه 01 دی 1400
- دسته بندی:
- آموزشهای درون سازمانی
- وضعیت:
- منتشر شده
کلاس های ارایه شده
محتوای دوره
صنعت آبزی پروری در کشور طی سالهای گذشته توسعه چشمگیری یافته، به طوری که میزان تولید آبزیان از طریق پرورش از میزان تقریبی 371840 تن در سال 1393 به 526729 تن در سال 1398رسیده است که در این میان سهم ماهیان گرمابی 212775 تن (32/40 درصد)، ماهی قزلآلا 182601 تن (6/34 درصد) و ماهیان خاویاری 2516 تن (47/0درصد) می باشد. از مواد زائد ماهی میتوان به سر، دم، باله ها، پوست، فلس، امعاء و احشاء و ستون فقرات اشاره نمود که بسته به گونه ماهی بین 25 تا 60 درصد از کل ماهی را تشکیل می دهند. زائدات یا دورریزها حاوی پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی نسبتا بالایی بوده ولی در اکثر موارد بدون هیچگونه استفاده بهینه ای دور ریخته میشوند. این مسئله باعث آلودگی زیست محیطی شده و بواسطه تجزیه پروتئین و چربی های موجود، بوی بسیار بدی در منطقه مورد نظر بوجود آمده و بایستی راهکاری مناسبی به منظور بازیافت دوباره آن اتخاذ نمود. با بهره گیری از روش های مختلف، میتوان محصولاتی با ارزش افزوده بالا از زائدات مذکور تولید نمود. از مهمترین محصولات قابل تولید میتوان به ژلاتین، پروتئین هیدرولیز شده، روغن، چرم، بیوسیلاژ و... اشاره نمود